Eerste halve marathon

Mijn inschrijving is een feit. In oktober ga ik mijn allereerste halve marathon lopen. Super spannend maar ook wel weer leuk. Ik neem jullie mee op mijn reis daarnaartoe. Met de waarschijnlijk vele struggles en voorbereidingen. 

 En ingeschreven!!! Het is nu eindelijk een feit! Ik ga meedoen aan de halve marathon in oktober! Super spannend. Hopelijk werkt het lichamelijk allemaal een beetje mee. Ik ga langzaam aan alles rustig oppakken ivm mijn knie. Hardloopclinic volgen en nog meer tips & trics verzamelen om goed voorbereid te zijn. Een halve marathon is toch niet niks. 21kilometer is toch best een eindje lopen. Laatst liep ik de 15kilometer en dat ging me best goed af. Dus dan moet die 21kilometer toch ook wel lukken? Tenminste dat hoop ik dan maar. Ik heb nog 4maanden om te trainen in ieder geval.

Waarom nu de halve en niet de hele? Dat heeft vooral met mijn lichamelijke gesteldheid te maken. Door de Fibro weet ik niet of ik de hele aan zou kunnen en is het veel te kortdag om daarvoor goed voorbereid te zijn. Na vele advies van de profs 😉 besloten om de halve te doen. Eerst die maar eens proberen en volgend jaar zien we wel weer verder.

Waarom nu een marathon willen lopen? Naast het zwemmen vond ik vroeger hardlopen ook erg leuk. Ik scoorde hoog bij de shuttle run op de middelbare school, liep de mannen eruit bij de 5km op hogere school, rende het hele dorp door met mijn hond en werd zelfs gevraagd door atletiek verenigingen om lid te worden omdat ze potentie in me zagen. Tsja toch koos ik voor het zwemmen. Maar toch zit het hardlopen min of meer in mijn bloed. Zo deed mijn vader ook mee aan de 21km in Brussel en zat bij een loopgroepje. Beetje een eerbetoon aan hem om eraan mee te doen.

Ondanks de vele lichamelijke ups and downs die ik hem wil ik een poging gaan wagen. Ik heb een wish list opgesteld om me zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden. Ik heb namelijk geen zin in blessures.

  • Nieuwe hardloopschoenen
  • Hardloop outfit voor de halve marathon + trainingen
  • Hardloop clinics volgen om mijn techniek te verbeteren/of hardloop les
  • Gesprek met fysio over hoe je blessures kan voorkomen, vooral voor mijn knie
  • Reumatoloog inlichten of hij ook nog tips heeft om goed en zoveel mogelijk pijnloos dit te overleven.

Nog meer tips zijn welkom!

Ik ga vanaf deze week meedoen aan de Asics running pace Academy via runkeeper. Eerst de 5km verbeteren en daarna weer verder opbouwen. Ik houd jullie op de hoogte!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *