Healthy vegan chococake

Wie zegt er dat vegan en gezond niet lekker is? Het is hemels en dat bewijst deze cake ook nog eens. Want heel eerlijk welke vrouw houd er nu niet van chocola ­čÖé

 

Ingredi├źnten:┬á

4 eetlepels kokosolie
200 ml amandelmelk
1 eetlepel appelazijn
250 gram speltbloem
50 gram cacoapoeder
1 theelepel baksoda
75 gram kokosbloesemsuiker
5 eetlepels ahorn siroop
50 ml koude espresso ( ik gebruikte milano espresso te koop bij caffe donno)
1 ┬Ż theelepel vanille extract

 

Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Meng de melk en de azijn en zet dit apart.
Meng nu de bloem met het cacoapoeder, de baksoda, de suiker en het zout in een kom.
Meng in een aparte kom de 4 eetlepels kokosolie met de espresso, ahornsiroop, het vanille extract en het melkmengsel, dat inmiddels is gestremd en iets dikker is geworden.
Meng de natte ingredi├źnten geleidelijk door de droge ingredi├źnten en roer tot een glad mengsel.
Schep het mengsel in de taartvorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem daarna uit de vorm om hem volledig af te laten koelen.

Geniet van je healthy chococake!!!

1 reactie op Healthy vegan chococake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *