Hey tienermoeder zoek eens hulp

Ik heb even getwijfeld om hier wat over te schrijven. Zelfs om hem online te zetten. Maar misschien herkennen meiden/vrouwen zich hierin. En misschien dat andere 2x nadenken voor ze iets zeggen ;). Even een goede manier om mijn ei kwijt te kunnen.

Ik ben het gewend dat mensen mij jonger inschatten qua leeftijd. Vaak word ik 18 begin 20 ingeschat. Ik kleed me nog redelijk met de mode. Ik kan nog steeds goed overweg met 18jarige maar ook met 30+ ers. Soms voel ik me net een kameleon die per groep zich aanpast. Ik houd nog steeds van leuke dingen doen maar ben wel verantwoordelijker sinds ik een mama ben. Om stappen geef ik niks om en ik denk 2x na voor ik iets doe (nja meestal dan). Ik ben gewoon geen typische moeder moeder. Verschil moet er zijn toch? En ieder zijn ding. En over mijn looks? Tsja daar doe ik niet veel aan. Slankere mensen lijken ook vaak een stuk jonger.

Sommige mensen spreken je aan als ik met mijn kleine wandel dat ik een jonge moeder ben of ze vragen zelfs of het niet zwaar is om tienermoeder te zijn. Zulke gesprekken rond ik meestal snel en vriendelijk af. Vaak veronderschuldigen ze zich gauw en krijg ik de opmerking: “als je straks ouder bent en je nog jonger eruit ziet is dat wel een pluspunt.”  Dit ben ik ondertussen gewend. Het is vervelend soms maar ben het gewend. Want tsja zie ik er nu echt zo jong uit?

Nu is het lekker warm 25graden plus. Korte broeken tijd! En ja ook ik draag ze! Geen hotpants dat mijn billen (die ik toch niet heb) eronder uit komen. Nee gewone normale korte broekjes! Sommige vinden hem misschien wel kort, maar mijn vriend laat me zo nog wel op straat lopen. Dus het is niet te kort! Meestal als ik boodschappen ga doen draag ik wel een lange broek. Maar dit keer was ik iets vergeten (wel betaald maar verloren of vergeten in mijn tas te doen). Ik dacht gauw even naar de winkel. Dochter in de kinderwagen en gaan. Dus ik had me niet omgekleed, maar het was ook nog 25graden en de zon scheen en ik dacht dat het in ons dorp wel kon ;). Tsja ik dacht verkeerd blijkbaar. Op de hoek van de straat stond een man (70+) met een andere man (40+)te praten. Niks mis mee, het was lekker weer en een gezellig praatje kon geen kwaad. Tot die oudere man mij aansprak: “och meske toch, heb jij geen koude benen?”  Ik antwoorde dat ik dat niet had en de zon nog lekker scheen. Hij reageerde gelijk met: “Anders heb ik wel een lange broek voor je liggen binnen hoor” Tsja dat is de leeftijd dacht ik dan maar. Andere generatie, ik ben ook wat jonger natuurlijk. Ik liep gewoon door en trok me er niks van aan. Tot ik het gesprek opving tussen hem en die andere man. Tenminste ik hoorde wat hij zei: “Sjonge jonge zij is veel te jong moeder geworden. Zo 1 heeft hulp nodig. Ze moeten hulp bieden aan tienermoeders!”  Ik twijfelde heel erg om me om te draaien en te vertellen dat ik over 1jaar 30 word. Mja misschien lok je dan weer meer discussies uit en daar had ik ook geen zin in. Dus ik liep wijs door. Maar ik ging er wel over nadenken… Bedoelde hij nu dat je alleen als tiener in een korte broek kan lopen? Zie ik er nou echt zo jong uit? Terwijl ik met zulk weer maar zat moeders in korte broeken zie. In alle leeftijden zelfs 40+, in alle formaten en de broekjes in verschillende lengtes. Terwijl ik dit typ is het 30 graden en ik heb mijn korte broek aan. Ben er zelfs mee over straat geweest en ik heb een hoop mensen in korte broeken gezien. Ik blijf ze dus lekker dragen met zulk weer. En dan het punt dat tienermoeders hulp moeten krijgen… ik ken maar zat tienermoeders die het beter doen dan de ‘volwassenere’. Sommige mensen weten niet beter. Of hebben een andere denkwijze. Vraag me af of ik echt niet meer een korte broek aan kan doen, en of ik er echt uit zie als een broekie? Wat denken jullie? 

Ondertussen geniet ik van de zon. En lach ik het weg ;). Als ik 50 ben en ik zie eruit als 30 dan is het alleen maar mooi meegenomen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *