Interview Friday met Maartje

Vandaag weer een interview Friday. En voorlopig de laatste. Maartje sluit deze rubriek af. Maartje kende ik via social media. Ze loopt graag een rondje en ze motiveerd mij enorm. Vandaag verteld ze meer over het hardlopen en waarom ze ermee begonnen is.

 

Vertel eens wat meer over jezelf?
Mijn naam is Maartje, ik woon in Roosendaal en werk in Goes als Ergotherapeut in revalidatiecentrum Revant, de Lindenhof. Dit doe ik voor vier dagen per week, de rest van mijn tijd besteed ik aan sporten en aan vrienden/familie. Ik woon samen met mijn vriend waar ik nu 10 jaar mee samen ben, in een jaren 30 huis waar nog het een en het ander aan geklust moet worden.


Waarom ben je begonnen om je levensstijl te veranderen?
Ik ben begonnen met sporten toen ik klaar was met mijn opleiding voor Ergotherapeut. Natuurlijk heb ik daarvoor ook hap/snap wel gesport in de sportschool, maar hier nooit mijn mojo gevonden. Ik ben in 2013 dus begonnen met hardlopen, en kwam erachter dat ik het onwijs leuk vond! Het veranderen van mijn eetpatroon kwam pas later, in 2014.
Wat voor hulp heb je hiervoor bij gehad en waarom via die weg? 
Voor het hardlopen ben ik gestart met hetgeen waar denk ik een hoop vrouwen in Nederland en België mee gestart zijn, namelijk hardlopen met Evy. Dit was een super fijne stap om hiermee op te bouwen naar vijf kilometer, en daarna naar 10 kilometer. Toen ik merkte dat ik hier niet mee afviel, waar ik ergens wel op hoopte, ben ik gaan lijnen. Dit deed ik met Sonja Bakker, waar ik 10kilogram mee afgevallen ben, en nog steeds kwijt ben. Daarna ben ik blijven eten zoals Sonja voorschrijft, wat eigenlijk helemaal niet zo gezond is voor een langer termijn…


Wat is je gezonde levensstijl nu?
Ik heb vaker dagen bijgehouden in MyfitnessPal om te zien wat ik binnenkreeg, en of het in balans was. Op deze manier heb ik mijn calorie inname weer terug verhoogd en bleef ik toch gezond eten (op vaak het weekend na haha). Ik vind het namelijk ook belangrijk om te genieten, en daar telt voor mij toch ook echt chocolade, wijntjes etc.
Hoe vaak sport je en waarom heb jij voor die sport gekozen?
Op het moment loop ik drie keer per week hard, en doe ik daarnaast nog oefeningen uit de BBG van Kayla Itsines. Deze BBG workouts zijn vaak zo intens, dat ik na die 30minuten sporten er een afgemat, maar voldaan gevoel aan overhoudt.
Wat is je favoriete oefening om te doen en je minst favoriete oefening?
Interval training bij het hardlopen vind ik het minst leuk.. Daar zie ik altijd tegen op haha. Daarnaast oefeningen door middel van lichaamsgewicht voor de armen, mijn zwakke kant en daarom minder leuk. Maar wel weer een uitdaging…

Hoe ziet je eetschema op 1 dag eruit?
s Ochtends starten met havermoutpap, een scoop whey en ontdooide diepvries frambozen
Tussendoortje ’s ochtends zijn vaak snoep tomaatjes
Als lunch, volkoren boterhammen met kipfilet / speltcrackers met avocado / heerlijke zelfgemaakte salade met gerookte kip
Tussendoortje ’s middags, 200gram Skyr met ananas stukjes
Avondeten, heerlijke pasta, rijst of een ander wokgerecht
Vaak savonds of kwark, of wat fruit en/of amandelen
Wat vind je omgeving hiervan?
Hoor ik eigenlijk nooit iets over terug. Misschien ook omdat ik ook gewoon mee kan doen met de taartjes, chocolade etc. J Ik zie vaker van vriendinnen of op social media dat ze dingen niet willen eten omdat ze ‘slecht’ zijn, maar wel een soort van gedwongen worden door hun omgeving om zoiets te eten. Ik wil niet dingen laten omdat ze niet in mijn dieet passen, en kunnen genieten van het leven. Natuurlijk is het voor bepaalde mensen zo dat je ook gewoon kunt genieten zonder dit te eten, maar dit geld voor mij niet zo.


Hoe combineer jij je healthy lifestyle met je gezin en werk?
Het sporten stem ik af met mijn vriend, vaak doe ik dit savonds na het werk, een enkele keer sochtends voor het werk.. En af en toe gaat mijn vriend gezellig mee!

 
Wat is je favoriete sportkleding merk of waar koop/bestel jij je sportkleding het liefst?
Hier heb ik geen favoriet in.. Zolang het lekker zit vind ik het prima, ik draag kleding van Zeeman tot Nike!

 
Wat zijn je struggles?
Bepaalde oefeningen doen die ‘goed’ voor me zouden zijn. Als core en enkel/knie oefeningen.

 
Wat is je favoriete cheatmeal?
Pizza, rode wijn, hamburgers!

 
Wat is je favoriete gerecht? 
Zilvervliesrijst met spitskool, kip en satesaus.. HEERLIJK!

 
Wat is jouw motiverende quote?
Wat je ook doet, BLIJVEN GENIETEN! Niks met tegenzin doen..
Wat wil je nog tegen de rest van de mensen zeggen?
Doe je eigen dingetje, volg je hart en geniet van het leven.

Waar kunnen de mensen je vinden?
Op instagram @marching.march
Op internet, www.runmaartjerun.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *