Interview Friday met Rita

Rita is een stoere vrouw met tattoos. Een power lady for sure. Daarom vroeg ik ook aan haar of ze interesse had om mee te doen aan mijn rubriek interview Friday. Ze is zeker een inspiratie voor velen en vandaag verteld ze ons meer over haar levensstijl

 

 

Vertel eens wat meer over jezelf?
Ik ben Rita en ben 31 jaar. IK ben momenteel vrijgezel en woon dan ook alleen in een appartement in Haarlem.
IK werk 32 uur per week met licht verstandelijk gehandicapten jongeren waar ik t erg naar mijn zin heb! Verder heb ik een opleding gedaan als allroumd visagiste maar daar doe ik vrijwel niks mee! Erg zonde!!

Waarom ben je begonnen om je levensstijl te veranderen?
T begon in 2009 in 2 maanden tijd moest ik t overlijden van mijn vader verwerken, mijn ex die een 2de relatie ernaast had en vriendinnen die geen vriendinnen bleken te zijn! ik stond er alleen voor en alles storte voor mijn gevoel in. Ik begon met Fitnesse waar ik de kracht uit haalde en t leuk begon te vinden ookal had ik er toen nog weinig verstand van.

 
Wat voor hulp heb je hiervoor bij gehad en waarom via die weg? 
Ik heb de eerste 6 jaar dat ik trainde alles zelf gedaan, ik deed maar wat in de sportschool en bracht uren op de cardio apparaten door, want ik dacht dat ik daar slank van werd. Verder at ik gewoon alles wat ik wou ik was er nog niet zo mee bezig maar t was een leuke tijdsopvulling.
in 2013 ben ik hulp gaan zoeken in mijn etenspatroon omdat ik zag dat mijn lichaam erg weinig progressie maakte en ik hier steeds minder tevreden mee raakte, hierin heeft Marjolein Schilperoort mijn erg geholpen ik leerde wat gezond eten was, en waarom je eiwiten vetten en koolydraten moest nemen. Mijn vet percentage was van 29% naar 20% gegaan, ik was blij! Ik ben dit gaan onderhouden maar bleef mijn doelen bijstellen.

Fitness is pas van de laatste paar jaar zo populair geworden en zag steeds meer voorbij komen van personen die wedstrijden gingen doen, en dat word mijn volgende doel dus.
Nu ben ik sinds vorig jaar Maart begonnen bij “Team Samen Sterk” met Jeffrey Latour en Marieke Harrewijn. Hun krijgen dingen voor elkaar wat nooit iemand voor elkaar heeft gekregen, ze geven mijn t vertrouwen en kan elk moment van de dag op ze terug vallen als ik een dipje heb, t niet snap of toch wat anders wil in t train of eetschema.
We gaan stapje voor stapje vooruit t heeft een lange weg maar wil ook alleen t podium op als ik t beste van t beste neer kan zetten!

Wat is je gezonde levensstijl nu?
Ik leef nu al 4 jaar op een dieet, ik heb in die 4jaar erg veel geleerd over voedsel. Ik volg tot op de dag van vandaag altijd keurig t eetschema wat voor mij gemaakt word, hier voel ik mijn gelukkig bij en krijg ik juist een dipje als ik dit dieet niet volg.

Hoe vaak sport je en waarom heb jij voor die sport gekozen?
Ik sport 9x in de week. Mensen verklaren mij voor gek maar ik pak mijn cardio los van mijn kracht training. Ik heb 4x per week een uur cardio (op nuchtere maag). En 5x in de week kracht.
Ik heb voor fitness gekozen omdat je deze sport alleen kan doen ik werk al 32uur per week intensief met mensen samen ik vind het daarom heerlijk om alleen te kunnen sporten en mijn ontspanning hieruit te kunnen halen. Door elke 6 weken je train schema te veranderen word t ook nooit eentoning en saai en kun je jezelf altijd blijven uitdagen.

Wat is je favoriete oefening om te doen en je minst favoriete oefening?
Ik heb niet een specefieke oefening die ik juist wel of niet leuk vind, ik heb wel een speciefieke spiergroep, Ik vind rug en schouders heerlijk om te trainen, misschien ook omdat ik zelf zie dat ik hier een goeie progressie in maak, benen trainen vind ik minder leuk omdat dit mijn zwakke punt is en die niet zo hard voorruit gaan.

 

Hoe ziet je eetschema op 1 dag eruit?
ik zit momenteel in de bulk, ik heb hiervoor nog nooit gebulkt omdat ik niemand hierin vertrouwde, nu bij Jeffrey en Marieke doe ik keurig wat er tegen mijn gezegd word.
mijn eetschema ziet er als volgt uit:

1: 70 gram bamix / 30 gr eiwit / 75 gram rood fruit
2: 250 gram kwark / 4 schijven ananas / 35 gram 4 granen muesli
3: 8 krackers / 100 gram kipfilet
4: 100 gram rundergehakt / 100 gram huttekase
5: 50 gram ongekookte rijst of eiernoodels/ 100 gram kip / groente naar keuze
6: 70 gram bambix / 30 gram eiwit
7: 35 gram noten / 30 night protien shake
Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen dit zomaar kan gaan eten, hierin is langzaam opgebouwd en is gekeken wat mijn lichaam nodig heeft.
Vaak vragen mensen mag ik je eetschema want ik wil ook zo een lichaam, dit is iets waar veel fouten meegemaakt worden! Elk lichaam is uniek en reageert anders.

Wat vind je omgeving hiervan?
MIjn omgeving moest aan het begin wennen aan dat ik altijd mijn eigen eten mee heb, nu zijn we een aantal jaartjes verder en kent niemand mij meer anders, nog steeds neem ik altijd trouw mijn bakjes mee als ik ga werken, winkelen, of op bezoek ga. Ze hebben respect voor wat ik doe en vooral hoelang ik t al volhoud.

Mijn moeder verdiend een pluim die kookt soms wel 3x per week mijn dieet en weegt alles tot op de gram voor mijn af, die helpt en steunt mij in elke stap die ik maak!

 

Hoe combineer jij je healthy lifestyle met je gezin en werk?
Nou t scheelt ik heb geen gezin ik ben alleen daarom is het nu ook makkelijk om mezelf 100% te kunnen geven en alles te eten zonder rekening te hoeven houden met een ander.

Met mijn werk is dit prima te combineren, ik draai wisseldiensten soms werk ik van 7.00/15.30 dan kan ik uit mijn werk meteen door trainen. En vaak werk ik van 15.00/22.30 dan heb ik alle tijd om in de ochtend mijn cardio te doen en daarna door te gaan naar de sportschool voor mijn kracht. MIjn eten kan ik altijd voordebeiden daar zal ik niet zo snel een probleem in zien.
En als ik een keer een drukke dag heb zet ik mijn wekker een uurtje eerder dan kan je toch nog je cardio doen:}

Wat is je favoriete sportkleding merk of waar koop/bestel jij je sportkleding het liefst?
Labellamafia is mijn favoriete sportmerk!! De leggings zitten als een 2de huid om je heen en zitten wat hoger zodat ze niet afzakken, verder hebben ze altijd leuke kleuren en aparte ontwerpen.
Ik koop ook wel is andere leggings als ik een leuke zie maar kwaliteit staat bij mij vooraan! En daar wil ik best geld aan uitgeven.

Wat zijn je struggles?
Mijn zeldbeeld mag wel wat beter worden, ik ben nooit tevreden met mijzelf als ik een doel behaald heb heb ik al 3 andere doelen bedacht, Ik ben erg streng voor mezelf en kan dit ook moeilijk los laten. Er komt nu wel een begin dat ik t ga accepteren en dat ik trots op mezelf ben wat ik in deze jaren allemaal al bereikt heb! Want soms vergeet je waar je vandaan kwam.

Wat is je favoriete cheatmeal?
nou als ik een cheatmeal heb verheug ik mij er zo op dat ik alles lekker vind van broodje hagelslag tot patat met mayo. En t liefst neem ik van alles 1 hap zodat ik niet hoef te kiezen en ik weer een week vooruit kan hahaha.

Wat is je favoriete gerecht? 
Ik ben vast heel saai maar de bambix met eiwit en mengen met water magnetron in en klaar ik geniet hier zo van!!!!!!!

Wat is jouw motiverende quote?
train like an athlete, eat like a nutritionist, sleep like a baby, win like a champion

Wat wil je nog tegen de rest van de mensen zeggen?
Elk lichaam is uniek wees trots op wie je bent en wat je doet, verglijk jezelf niet met de perfecte plaatjes op internet en blijf altijd je dromen achterna gaan, als je echt iets wilt kan je dit bereiken.

Waar kunnen de mensen je vinden?
fb: rita van der westen
instagram: rietje_riet
snapchat: rietjeriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *