Interview Friday met Roxanne van der Smissen

Het is weer tijd voor een nieuwe interview Friday!! Vandaag spreken we Roxanne zij komt uit het gezellige Roosendaal. Moeder van 2 kinderen en toch weet zij een healthy lifestyle te behouden. Hoe ze dit doet lees je vandaag hier!

 

Vertel eens wat meer over jezelf? 
Ik ben Roxanne van der Smissen, 28 jaar en moeder van 2 geweldige dochters van 2,5 en 5,5 jaar. Ik ben ruim 12 jaar samen met mijn partner en we wonen in het gezellige Roosendaal. Ik heb een administratieve baan en in mijn vrije uurtjes vind ik het heerlijk om te sporten!

Waarom ben je begonnen om je levensstijl te veranderen?
Eerlijk gezegd ben ik begonnen met een dieet om een goede vriendin te ondersteunen. Ze wilde voor de zoveelste keer (wat herkenbaar is voor velen) beginnen met een dieet (killerbody van Fajah Lourens) maar zag het niet zitten om dat alleen te moeten doen. Ik met mijn grote mond riep dat ik wel mee zou doen aangezien er wel een paar kilo af mocht. Achteraf gezien is dat het moment geweest dat ik mijn leven drastisch heb veranderd.

Wat voor hulp heb je hiervoor bij gehad en waarom via die weg?
Ik ben eerst begonnen met het volgen van een voedingsschema uit het boek Killerbody. 6 weken lang strikt aangehouden, dus geen snoep, chips, ijs, chocolade of wat dan ook maar alleen, salade, kip, kwark en alle denkbare gezonde producten. Ik ging als een speer en zowel de kilo’s als de cm’ers vlogen eraf! En zodra je resultaat ziet voor het ‘zware werk’ dat je doet is het niet moeilijk meer om het vol te houden. Progressiefoto’s motiveerden me om door te gaan. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk zat ik stukken beter in mijn vel. Tijdens de zomervakantie heb ik het dieet wat losgelaten maar heb ik toch steeds bewuste keuzes gemaakt qua voeding. En dat doe ik nu nog. Het is zo makkelijk om dat ene snoepje, frietje, ijsje te eten maar je geniet er maar heel even van en het kost je weer energie om het te verbranden. En daarintegen kun je ook zeker genieten van een heerlijke salade!
Na de zomervakantie (vanaf augustus 2016) heb ik me ingeschreven bij de sportschool en de hulp ingeschakeld van een personal trainer. Ik had namelijk een nieuw doel! Want als ik zelf 8 kg af kan vallen doet het bewust kiezen van gezonde voeding, dan moet het me ook lukken om met sporten een echt “killerbody’’ te krijgen. En dat is waar ik nu ruim een half jaar mee bezig ben. Ik heb een persoonlijk sportschema laten maken waarmee ik elke spier train en zo uiteindelijk sterker en strakker hoop te worden.

Wat is je gezonde levensstijl nu?
Ik eet nog elke dag gezond en gevarieerd. Eigenlijk de schijf van 5. Gezonde voeding is de eerste stap naar een gezonde levensstijl. Daarnaast voldoende beweging. Niet alleen door sport maar ook door mijn kinderen!

Hoe vaak sport je en waarom heb jij voor die sport gekozen?
Momenteel sport ik 5a6 x per week. Ik volg 3 dagen een schema en daarnaast doe ik verschillende groepslessen. (bigcross, bodypump, boksen)
Krachttraining is voor mij een echte uitlaatklep. Even de gedachten van de dag loslaten, een moment voor jezelf, en werken aan een mooier lichaam. Wat wil je nog meer?

 

 

Wat is je favoriete oefening om te doen en je minst favoriete oefening?
Ik vind het heerlijk om mijn benen en billen te trainen, waarschijnlijk omdat ik daar ook de meeste kracht in heb. Ik probeer ondanks mijn schema elke week wel wat extra oefeningen toe te voegen wat weer zorgt voor afwisseling.
Deathlifts zijn toch wel favoriet momenteel!

Hoe ziet je eetschema op 1 dag eruit?
Momenteel eet ik gemiddeld 1700kcal per dag (cuttfase)
Ontbijt: Wheyshake, 2 koolhydraatarme boterhammen met kipfilet en pindakaas of havermout
Lunch: Proteinepannekoek of salade
Diner: 200gram groenten 200/250 gram vlees/kip en een kleine portie rijst/aardappel of pasta
Tussendoor: ongezouten noten, kwark, rijstwafel, vette vis, fruit, tomaat, komkommer

Wat vind je omgeving hiervan?
Niet iedereen in mijn omgeving is een voorstander van mijn levensstijl, ik krijg vaak te horen dat ik doorsla of niet geniet, ik vind het jammer dat mensen dat zo zien. Ik geniet wel degelijk en ik voel me prima bij wat ik doe. En een stukje taart of een wijntje op zijn tijd laat ik zeker niet staan. Gelukkig heb ik ook veel vrienden die me bewonderen om hoe ik het doe en die ik daardoor ook kan motiveren.

Hoe combineer jij je healthy lifestyle met je gezin en werk?
Ik kook gezonde maaltijden en het hele gezin eet hier van mee. Bepaalde dagen van de week kook ik in de ochtend zodat ik alles mee kan nemen naar mijn werk. Het is een kwestie van plannen maar zeker goed te doen.

Wat is je favoriete sportkleding merk of waar koop/bestel jij je sportkleding het liefst?
Ik ben dol op sportkleding en dan voornamelijk leggings. Ze zijn er in zulke leuke printjes en kleurtjes!
Meestal shop ik bij hunkemoller en H&M

 

 

Wat zijn je struggles?
Eigenlijk an ik dat niet direct noemen. Ik kan alles goed relativeren en zie niet snel problemen of tegenslagen.
Alles is een leermoment!

 
Wat is je favoriete cheatmeal?
Witte boterham met hagelslag!

Wat is je favoriete gerecht?
Kwark, caseine-eiwit, appel, kaneel en kokos

Wat is jouw motiverende quote?
The pain you feel today will bet he strength you feel tomorrow

Wat wil je nog tegen de rest van de mensen zeggen?
Laat je niet gek maken door de mening van anderen maar doe waar jij je goed bij voelt!

Waar kunnen de mensen je vinden?
Instagram: fit_focus_lifestyle of rox.vds
Facebook: Roxanne van der Smissen

2 reacties op Interview Friday met Roxanne van der Smissen

 1. Erg goed interview met duidelijke stimulerende foto’!
  Roxanne heeft de balans in haar leven gevonden!
  Samen met haar lieve man, twee schatten van kinderen, familie en vrienden geniet zij volop van het leven.
  Voeding, beweging en goede planning levert geen stress en als je de goede genen hebt haal je zo de 100!
  Succes Roxanne!
  Liefs Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *