Voedingsdeskundige via het Civas

Jullie hebben het misschien al wel meegekregen via social media. Ik ben weer in de boeken gedoken om mijzelf verder te kunnen gaan ontwikkelen. Na mijn opleiding : sportvoeding, is het tijd om me nog dieper te verdiepen in voeding om zo mensen nog beter te kunnen begeleiden en te helpen.

Na veel research en rondvragen (thanks Beau Hesling voor je advies) heb ik gekozen voor het Civas. Via het LOI had ik slechte ervaring en ik wil wel echt profi verder kunnen. Ik kwam uiteindelijk bij het Civas uit. Never heard of it dus veel onderzoek naar gedaan en getwijfeld. Ik kende een aantal mensen uit mijn omgeving die ook via het Civas hun diploma hebben binnen gehaald. Beau trok me uiteindelijk over de streep om 100% voor het Civas te gaan.

Wat je leert in deze opleiding:  over het spijsverteringsstelsel, voedingsleer, vitaminen, mineralen, supplementen, diëten, reguliere en alternatieve voedingsinzichten, hygiëne, voedselveiligheid en nog veel meer. Ook leer je hoe je een intakegesprek moet houden en hoe je iemand coached en hoe je een eigen praktijk opricht. Deze opleiding bestaat in totaal uit 20 omvangrijke schriftelijke lessen en wordt afgesloten met een klassikaal examen ter verkrijging van het BATC-erkende diploma.

Afgelopen week kreeg ik dus mijn pakket binnen. 3mappen vol met lesstof en een boek: eet als een expert.

De woensdag was het super lekker weer. Het zonnetje scheen en de kleine spruit lag te slapen dus kon ik mooi in het zonnetje een beginnetje maken aan Les1.

Ik had het best snel doorgelezen en na veel lezen en nog een keer lezen maakte ik de vragen. Aan iedere einde van een les heb je 14 meerkeuze vragen. Als je die in je online studieportaal invult krijg je gelijk de uitslag. Voor les1 had ik gelijk een 9,3. Dus een mooi begin dus. Nu op naar de rest. Je zou deze opleiding in 10maanden kunnen doen dus ben erg benieuwd hoe lang ik erover ga doen. But I’ll take my time. Een thuisstudie vergt veel discipline en tijd. Maar ik vind dit super interessant dus moet goed komen.

 

Heb jij wel eens een thuisstudie gedaan? Zoja wat en waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *