Interview Friday met Lodi

Sommige blogs volg ik trouw zo dus ook die van Lodi van haar blog: lodiblogt.Zo kwam ik erachter dat zij ook een powervrouw is. Gewoon haar manier van gezond leven gecombineerd met haar gezin. Lees gauw verder hoe zij het doet + ze verklapt een super lekker recept van een heerlijk gerecht.

Vertel eens wat meer over jezelf? 

Ik ben Lodi, 42, getrouwd en moeder van twee jongetjes van 8 en 6 jaar oud.

Hoe ben jij aan je gezonde levensstijl gekomen en hoe lang doe je dit al?Toen ik in 2012 de opleiding tot gewichtsconsulent ging doen is bij mij de knop naar een gezonde levensstijl om gegaan. Ik kreeg de kennis over hoe ik gezonder kon gaan leven. Sporten liet nog even op zich wachten hoor, daar ben ik in de zomer van 2015 pas echt enthousiast over geworden.

 

 Wat is je gezonde levensstijl?

Ik eet gezond, ik probeer zo clean mogelijk te eten, dus ik kook zo min mogelijk uit pakjes en zo min mogelijk geraffineerde suikers. Ik probeer elke dag de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen omdat ik gemerkt heb, dat ik me dan beter en fitter voel. Ik hou me aan de 80-20% regel en die 20% is hier dan voornamelijk in het weekend een wijntje of biertje en wat lekkers te snacken.

Hoe vaak sport je?

3 keer per week doe ik de circuits van Kayla Itsines BBG. 28 minuten voluit armen, benen en buik trainen. Verder loop ik hard en probeer 2 x per week nog even een stukje te wandelen ( LISS training). Daarnaast klim ik wekelijks.

Wat vind je omgeving hiervan?

Vriendjes van mijn kinderen denken al snel dat er bij ons thuis geen koek of snoep te vinden is. Aangezien ik voedingsdeskundige ben, maar ik haal ze altijd snel uit deze droom. Ook bij ons thuis staat er gewoon zoetigheid op tafel wanneer we brood eten. Nemen we om drie uur een koekje en ook snoep ligt gewoon in de kast. Mijn kinderen vragen wel snel om fruit, wanneer ze trek hebben. Maar dat vinden ze gewoon erg lekker. Mijn man vind het prima dat we gezond eten, maar wilt wel graag elke dag een stukje vlees. Dus wanneer ik eens vegetarisch kook, doe ik er voor hem een stukje vlees bij. Qua sporten ben ik eigenlijk niet anders gewend. Van huis uit werd er gesport. Zelfs mijn ouders ( die in de zeventig zijn) gaan beide nog twee keer per week naar de fitness.

 

Hoe combineer jij je healthy lifestyle met je gezin en werk?Mijn healthy lifestyle is natuurlijk prima te combineren met mijn werk, want eigenlijk is een healthy lifestyle mijn werk. In mijn  praktijk begeleid ik volwassenen en kinderen met overgewicht, dus dagelijks ben ik met gezondheid, afvallen en bewegen bezig. Ik sport wanneer de kinderen op school zijn,dus binnen mijn gezin is mijn sporten helemaal geen issue.

 

Wat zijn je struggles?

Koekjes. Wat dat aangaat ben ik echt wel een suiker verslaafde geweest. Ik kon nooit gewoon maar een koekje nemen, dat werd altijd het hele pak. Toen ik met mijn gezonde leefstijlbegon ben ik radicaal met de koekjes gestopt. Nu koop ik voor mijn kinderen altijd kinderkoekjes, daar heb ik zelf geen behoefte aan. Maar heb ik wel eens koek in huis, vind ik het nog lastig om er gewoon maar 1 te nemen. Toch kan ik me tegenwoordig wel goed inhouden. Die drang naar suikers ben ik echt wel kwijt.

 

Wat is je favoriete cheat?

Een wijntje op zaterdagavond met een toastje met lekkers. Dit doen we dan ook gewoon in het wekend hoor.Tenslotte moet het leven wel leuk blijven!

 

Wat is je favoriete gerecht? (recept eventueel)

Wat ik erg lekker vind ( en mijn gezin is het daar gelukkig mee eens) is broccoli soep. Dit wordt dan ook veelvuldig gemaakt hier.Het recept van broccoli soep: Romige broccolisoep met oude kaas Hoofdgerecht- 20 min- 4 personen: 10gr halvarine bak en braad + 2uien, gesnipperd + 500 gr broccoli + 1 L groentebouillon + 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes + 1 flesje kookzuivel light (250ml) = 50 gr geraspte Old Amsterdam ( kaas, zakje 100 gr) extra: staafmixer en volkorenbrood ( geroosterd) 1 Verwarm in een soeppan de boter. Fruit de uien 4 min zonder ze te laten kleuren. Schep de broccoli erdoor en bak nog 5 min zachtjes. 2 Voeg de bouillon en de aardappelen toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. 3 Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de kookzuivel toe en verwarm de soep nog 2 min. Breng op smaak met een beetje zout en peper. 4 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met een beetje kaas. Lekker met geroosterd volkorenbrood.

 

Wat wil je nog tegen de rest van de mensen zeggen?

Wil je gaan sporten, zoek dan een sport die je leuk vind. Gaan hardlopen omdat het moet, gaat niet lukken. Besef ook dat wanneer je af wilt vallen, je vooral je eetpatroon aan zal moeten passen. Groente, fruit en brood zijn belangrijke producten om je goed en gezond te voelen.

Waar kunnen de mensen je vinden?

Je kan me vinden op mijn blog www.lodiblogt.nl. Op twitter, facebook en instagram vind je me onder de naam lodiblogt.

 

2 reacties op Interview Friday met Lodi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *